بواسیر داخلی، علائم هموروئید درجه 4،3،2،1 و راه درمان

بواسیر داخلی، علائم هموروئید درجه 4،3،2،1 و راه درمان

مقعد بخش انتهایی دستگاه گوارش است که عمل دفع به وسیله آن انجام می پذیرد. به دلیل وجود عروق و عصب های زیاد در دیواره و اطراف مقعد، این ناحیه از حساسیت بالایی برخوردار است. بنابراین مستعد بروز بیماری های مختلف مقعدی از جمله بواسیر یا هموروئید داخلی و خارجی است. وقتی رگ‌های ناحیه مقعد دچار آسیب، تورم، کشیدگی و یا پارگی شوند، شما به هموروئید مبتلا شده اید. بیماری بواسیر یا هموروئید بسیار شایع تر از سایر بیماری های ناحیه مقعد و نشیمنگاه است.

برای آشنایی کامل با این بیماری و علائم و دلایل ایجاد آن می‌توانید به صفحه هموروئید چیست مراجعه کنید.

این بیماری به دو شکل هموروئید داخلی و خارجی بروز پیدا می کند که هر یک می توانند با علائم متفاوتی نمایان شوند. در این مقاله قصد داریم علائم، دلایل و روش های درمان هموروئید داخلی را بطور کامل شرح دهیم:

هموروئید داخلی چیست؟

بواسیر یا هموروئید داخلی، به ایجاد آسیب و التهاب در رگ های داخلی مقعد اطلاق می شود. در مقابل بواسیر خارجی در بیرون و نواحی اطراف مقعد ایجاد می شود.

البته بعضی از بیماران ممکن است بطور همزمان به هر دو نوع داخلی و خارجی مبتلا شوند.

شایع ترین علائم هموروئید داخلی

ممکن است علائم هموروئید داخلی در ابتدای بیماری کمتر قابل لمس باشد. اما معمولا بیماران مبتلا به این عارضه، در مرحله اول رگه های خون روشن را روی مدفوع خود مشاهده می‌کنند. مشاهده خون در مدفوع گاهی تنها نشانه بواسیر داخلی نیست. 

هرچقدر این عارضه پیشرفت کند، تورم زائده های هموروئیدی داخل مقعد بیشتر شده و این عروق متورم می توانند از مقعد بیرون بزنند و دچار پرولاپس شوند. احساس خیسی و ترشحات مقعدی هم یکی دیگر از علائم آزاردهنده بیرون زدگی زدگی مخاط روده از مقعد است که منجر به ایجاد این ترشحات می شود.

همچنین احساس درد، دفع ناکامل مدفوع، سوزش و خارش مقعد هم از دیگر علائم هموروئید داخلی است که با توجه به شرایط و گرید بیماری شدت آن در هر فرد تغییر می‌کند.

نیاز به تشخیص قطعی دارید؟

اگر علائمی مشابه نشانه‌های هموروئید داخلی مشاهده می‌کنید و نیاز به تشخیص فطعی توسط پزشک متخصص دارید، با ما تماس بگیرید.

درجات مختلف هموروئید داخلی

هموروئید داخلی با توجه به زمانی که از شروع بیماری می‌گذرد و همچنین شدت پیشرفت و بیرون زدگی این عارضه، دارای انواع و درجات گوناگونی است که برای هر یک باید از درمان مناسب آن استفاده کرد:

بواسیر درجه 1

هموروئید داخلی درجه 1

در این نوع هموروئید داخلی رگ های داخل مقعد متورم و ملتهب شده، اما به سطح بیرونی راه پیدا نمی کنند.

بواسیر درجه 2

هموروئید داخلی درجه 2

در گرید دو ضایعه های بواسیری هنگام دفع مدفوع و ایجاد فشار از مقعد بیرون می زنند، اما بصورت خود به خود به داخل برمی گردند.

بواسیر درجه 3

هموروئید داخلی درجه 3

در بواسیر داخلی درجه سه، عروقی که هنگام دفع از مقعد خارج می شوند دیگر به صورت خود به خود به داخل برنمی گردند و برای بازگشت آنها نیاز به استفاده از نیروی انگشت است.

بواسیر درجه 4

هموروئید داخلی درجه 4

در این حالت رگ های وریدی بطور کامل پرولاپس شده و از مقعد بیرون می زنند و تنها راه درمان این بیرون زدگی جراحی و لیزر است.

دلایل و عوامل زمینه ساز ابتلا به هموروئید

به دلیل حساسیت بالای ناحیه مقعد، ایجاد فشار زیاد در این ناحیه به دلایل گوناگون می تواند منجر به بروز بیماری هموروئید شود. عواملی که باعث ایجاد فشار در این ناحیه می شوند شامل:

کم تحرکی و نشستن به مدت طولانی: یکی از عواملی که فشار زیادی در مقعد ایجاد می کند، کم تحرکی است. نشستن به مدت طولانی بخصوص در کارمندان و رانندگان یکی از دلایل تورم رگ های ناحیه رکتوم و بروز بیماری هایی مثل بواسیر است. 

یبوست طولانی مدت: سختی مدفوع یکی از اصلی ترین دلایل هموروئید به حساب می آید. یبوست اگر طولانی شود عوارض زیادی به دنبال دارد که یکی از آنها ایجاد آسیب در رگ های دیواره رکتوم و بروز بواسیر است. 

مصرف کم آب و مواد غذایی حاوی فیبر می توانند منجر به ایجاد یبوست و خشکی مدفوع شوند. برای مشاهده روش های درمان یبوست به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

زور زدن هنگام اجابت مزاج: توصیه می کنیم از زور زدن زیاد در زمان دفع مدفوع خودداری کنید، چون این عمل می تواند فشار وارده به ناحیه رکتوم را چندین برابر کند.

اسهال مزمن: اسهال هم نوعی حرکت غیر عادی روده است که در آن بیمار بطور مکرر نیاز به دفع دارد و خروج مدفوع به شکل شل و آبکی است. اگر اسهال طولانی و مزمن شود باعث ایجاد آسیب و بروز بیماری های مقعدی خواهد شد.

چاقی و افزایش وزن: وزن بالا باعث ایجاد فشار زیاد در ناحیه رکتوم و تورم رگ های خونی این ناحیه و در نهایت بروز بیماری بواسیر یا هموروئید می شود.

بارداری و زایمان در زنان: بارداری علاوه بر افزایش وزن و بزرگ شدن شکم، باعث بروز تغییرات هورمونی در بدن می شود. این دو عامل با تحریک ناحیه رکتوم می توانند زمینه ساز بروز بیماری های شقاق و بواسیر باشند.

بسیاری از زنان در دوران بارداری و یا بعد از فشار زیاد زایمان به این بیماری ها مبتلا می شوند.

ورزش های سنگین: بلند کردن اجسام و وزنه های سنگین در برخی افراد می تواند فشار زیادی به ناحیه نشیمنگاهی وارد کند و باعث ایجاد آسیب شود.

برای تشخیص هموروئید داخلی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای تشخیص بواسیر داخلی و خارجی باید به پزشک متخصص گوارش و یا متخصص جراح مراجعه کنید. هموروئید خارجی معمولا با بررسی سوابق بیمار و معاینه فیزیکی قابل تشخیص است. 

اما برای تشخیص هموروئید داخلی ممکن است به انجام آزمایشاتی برای معاینه و مشاهده کامل ناحیه داخل رکتوم نیاز باشد که دکتر بواسیر با توجه به شرایط بیماری یکی از آنها را تجویز می‌کند.

مشاوره برای تشخیص آسان هموروئید داخلی

اگر درمورد تشخیص علائم هموروئید داخلی سوالی دارید، می توانید از طریق واتساپ با مشاوران ما در ارتباط باشید.

راه‌های تشخیص

این آزمایشات با توجه به شرایط پیشرفت بیماری می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آنوسکوپی
  • کولونوسکوپی
  • ام آر آی
  • عکس برداری

پیشگیری

معمولا داشتن سبک زندگی و تغذیه درست می تواند در پیشگیری از چنین بیماری هایی موثر باشد. برای پیشگیری از ایجاد بواسیر سعی کنید موارد زیر را در روتین زندگی خود داشته باشید:

مصرف کافی آب: روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید تا حجم مدفوع افزایش یابد و دفع آسانی داشته باشید.

استفاده از غذاهای پرفیبر: مصرف میوه و سبزیجات و غلات سبوس دار می تواند به نرم شدن مدفوع و جلوگیری از ایجاد فشار در زمان دفع که عامل اصلی بواسیر است کمک کند. البته مصرف فیبر باید به آرامی صورت گیرد.

تحرک و انجام ورزش های سبک: برای افزایش حرکات روده ای، انجام ورزش های سبک و پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

عمل دفع را به تعویق نیندازید: سعی کنید به محض احساس دفع به دستشویی بروید، چون اگر اجابت مزاج به موقع انجام نشود مدفوع سفت و خشک شده و باعث ایجاد فشار می شود.

از زور زدن پرهیز کنید: هنگام دفع از زور زدن زیاد خودداری کنید چون این عمل فشار زیادی را به رگ های خونی ناحیه مقعد وارد می کند.

گزینه های درمان

بعد از اینکه به دکتر هموروئید مراجعه کردید و آزمایشات لازم برای تشخیص نوع و درجه بیماری شما انجام شد، پزشک یکی از مناسب ترین گزینه های درمان را برای شما تجویز می‌کند. 

روش های مختلفی برای درمان هموروئید وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم:

آشنایی کامل با روش درمان بواسیر با لیزر – عمل جراحی سرپایی هموروئید

خانگی و دارویی

 بسیاری از بیماران مبتلا به بواسیر داخلی و خارجی سعی دارند با استفاده از روش های خانگی بیماری خود را برطرف کنند. استفاده از روش های مختلف خانگی و دارویی هرگز به عنوان درمان قطعی هموروئید شناخته نمی شود.

ممکن است روش های خانگی، دارویی و حتی درمان بواسیر داخلی با طب سنتی در مراحل ابتدایی بیماری و بصورت موقت علائم را کاهش دهند، اما بعد از مدتی بیماری دوباره عود می کند.

استفاده طولانی مدت و خودسرانه از این روش ها حتی می تواند باعث پیشرفت و بدتر شدن شرایط بیماری شود.

درمان بواسیر داخلی با لیزر

درمان بواسیر داخلی و خارجی با لیزر یکی از بهترین روشهای درمان این عارضه است که احتمال عود مجدد بیماری در آن نزدیک به صفر است.

لیزر هموروئید که امروزه مورد استقبال بسیاری از بیماران قرار گرفته، یک روش عمل سرپایی و بدون بیهوشی است.

این عمل بدون درد و خونریزی و با استفاده از روش نوین لیزر در کمتر از یک ساعت انجام می شود و هیچ یک از عوارض جراحی را به دنبال ندارد. 

مزایای لیزر

  • احتمال بازگشت مجدد بیماری بسیار پایین است
  • این روش هیچگونه عوارضی مثل بی اختیاری، عفونت و غیره را به همراه ندارد
  • در روش لیزر بواسیر نیازی به بستری و گذراندن دوران نقاهت طولانی نیست و فرد می تواند به فعالیت های روزانه خود بپردازد
  • این عمل در کمتر از یک ساعت و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود
  • در این روش نیازی به استفاده از پانسمان و تامپون نیست
  • جای زخم حاصل از عمل بسیار جزئی است و بعد از مدتی از بین می رود

جراحی

جراحی بواسیر داخلی و خارجی به روش های مختلفی انجام می شود و معمولا عوارض و مشکلات زیادی به همراه دارد.

ایجاد آسیب در عضلات اسفنکتر و بروز بی اختیاری، عفونت، احتمال بازگشت مجدد بیماری، نیاز به بستری شدن در بیمارستان، نیاز به پانسمان و دوران نقاهت طولانی از مشکلات این جراحی ها می باشد. 

سایر روش های عمل بواسیر به شرح زیر است که در صفحه مربوطه هر روش را بطور کامل توضیح داده ایم:

نتیجه گیری: اگر هر یک از علائم مشابه با علائم بواسیر داخلی و خارجی را مشاهده می کنید، باید در اولین فرصت برای تشخیص بیماری خود به پزشک مراجعه کنید. زیرا هرگونه خود درمانی و تاخیر در درمان، می تواند باعث پیشرفت بیماری، پرولاپس و بیرون زدگی، ترومبوز و خونریزی و غیره شود که پروسه درمان را سخت تر و طولانی تر خواهد کرد.

سوالات متداول بیماران درباره هموروئید داخلی

clinic-colorectal1

پذیرش: از شنبه تا چهارشنبه فقط با تعیین وقت قبلی

لطفا از طریق تلفن یا فرم تعیین وقت اینترنتی نسبت به گرفتن وقت اقدام نمائید.
با تشکر.

۰۲۱-۸۸۸۷۰۸۹۶ ۰۹۱۹۴۶۹۶۱۷۸

پاسخگویی همه روزه از ساعت ۹ تا ۲۲ حتی روزهای تعطیل

آدرس: تهران، میدان ونک، خ ملاصدرا، خ پردیس شرقی، ساختمان پردیسان، پلاک 14، طبقه 5
Subscribe
Notify of
161 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
علی

سلام من چند روزه بعد از دفع مدفوع خونریزی دارم یکبار هم قبل از مدفوع خونریزی داشتم اما تیره بود دلیلش چی میتونه باشه.ممنون

زهرا

سلام خواهر کوچک من یه چند وقتیه هموریید داره که بعضی وقتا میزنه بیرون میگه نه درد دارم نه خونریزی فقط یکم تو مقعدم خارش دارم هر چقدر میگیم دکتر نمیره‌ به نظرتون با قرص مترونیدازول و پماد انتی هموریید احتمال داره که خوب بشه؟و چیکار کنیم برای بهبودش اینم بگم که بواسیرش خفیفه

زهرا

پماد آنتی هموریید عوارض داره؟

مجید

سلام دکتر من ۴۷سال دارم چند سال میشه که احساس خارش وبعد سوزش درمقعد دارم دکترپماد داد خوب نشدم تا دوسال پیش که به تشخیص پزشک عمل فیستول انجام دادم زخم باز بود ودوره نقاهت گذروندم وزخم بسته شده ولی الان دو سه ماه هست که فقط خارش درمقعد دارم درد ندارم ویبوست ندارم لطفا راهنمایی کنید ممنون ازشما

رضایی

سلام من ۴ روز پیش عمل لیزر انجام دادم از اقای دکتر زارعی تشکر میکنم عالی بود راحت شدم اصلا عملش درد نداشت توصیه میکنم هر کس این مشکل رو داره حتما اقدام کنه من میترسیدم و خیلی اذیت شدم ولی الان از عملم خیلی راضیم

سهراب

سلام دکتر یه چیز گرد بعضی وقتا موقه زور زدن از مقعدم میاد بیرون نرمه و درد نداره این بواسیر هست؟

نفس

سلام من یه مدته یه برامدگی،نمیدونم یا پوست اضافه کوچولو بین مقعد و واژن دارم به نظرتون چی هست و برای از بین بردنش چیکار میشه کرد؟

مهران

سلام خسته نباشید دکتر..
بنده حدود ۳ سال پیش در ناحیه مقعد احساس برامدگی کردم رفتم پیش پزشک و پمد انتی هموروئید و قرص مترونیدازول و چرک خشک کن تجویز کردن و گفتن بشینم توی لگن اب گرم و اندازه در بداتین ، بداتین بریزم توی لگن..
عرضم به خدمتتون که دوباره همچین برامدگی احساس میکنم به نظر شما دوباره جواب میده این عمل انجام بدم.. این رو هم بگم که هموروئید خارجی دارم (طبق گفته های توی گوگل)..

حیات

دکتر جان سلام من خانم ۴۱ساله هستم نزدیگ یک سال این مشکل دارم هرچی میخورم احساس میکنم روده هام بسته هست سینم باد میکنه وقتی استفراغ میکنم راحت میشم من ۱۰۰ کیلو وزن داشتم الان ۶۰ کیلو هستم رفتم تهران دارو نوشت واسه هموروئید الان دارو میخورم یوبوسات میشم نمیتونم دستشوی کنم الان نمیدونم چکار کنم یعنی مشکل هموروئید نمیتونم غذا بخورم ممنونم میشم اگه راهنمای کنید

حیات

سلام .
وقتتون بخیر من خانم ۴۱ساله هستم ۱۰۰کیلو وزن داشتم الان ۶۰ کیلو شدم دوباره کاهش وزن دارم رفتم تهران گفتن همورئید داخلی داری هرچی میخورم استفراغ میکنم یک سال این مشکل دارم لطفا راهنمای کنید

Sona

سلام وقتتون بخیر
۲۴سالمه خونریزی شدید دارم سوزش شدید و همچنین خارش دارم حدود ۴ماهه این مشکلو دارم ۲بار رفتم دکتر بهم دارو پماد داده ولی اصلا خوب نمیشم ب سختی مشینم واقعا ؟

161
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x