بیماری شقاق مقعدی یا فیشر به ایجاد زخم یا ترک در پوست نواحی اطراف مقعد گفته میشود، این شقاق در اثر اعمال فشار زیاد به ناحیه مقعد ایجاد شده است و از عوامل اصلی آن میتوانیم به ابتلا به یبوست اشاره کنیم. شقاق را میتوان از طریق روش های مختلفی درمان نمود که در این مقاله به دو مورد از آن یعنی درمان شقاق با بوتاکس یا اسفنکتروتومی میپردازیم :
درمان شقاق با بوتاکس
تزریق بوتاکس به شقاق میتواند به درمان این بیماری کمک نماید همچنین در برخی از موارد تزریق شقاق به منظور تسکین درد هنگام استفاده از سایر روش های درمانی صورت میگیرد. این روش با استفاده از تزریق سم بوتولینوم به زخم انجام میشود.
این سم موجب می شود عضله اسفنکتر برای مدتی محدود (3 الی 6 ماه) فلج شود. که این امر گرفتگی عضله یا همان اسپاسم آن را برطرف نموده و از بین رفتن درد بیمار را به همراه دارد. به علاوه این سم میتواند در ترمیم شکاف ایجاد شده ناشی از شقاق نیز موثر باشد.
میزان درمان پذیری این روش وابسته به علت زمینه ای بروز این بیماری است. یعنی اگر شقاق در اثر بیماری های زمینه ای بروز نماید، امکان درمان آن توسط تزریق بوتاکس وجود ندارد و نیاز است، علت زمینه ای آن نیز درمان شود زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن اثرات بوتاکس, علائم بیماری مجدداً نمایان خواهند شد.
مزایای درمان با بوتاکس
از مزیت های درمان شقاق با بوتاکس می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- این درمان به صورت سرپایی صورت گرفته و نیازی به بستری شدن ندارد.
- بوتاکس درد و خونریزی به همراه ندارد بلکه درد بیمار را تسکین میدهد.
- نیازی به طی دوران نقاهت نیست.
- دستیابی به درمان موثر در کمتر از 24 ساعت امکان پذیر است.
- این روش ایجاد مشکل در اجابت مزاج را برای بیمار به همراه ندارد.
درمان شقاق با روش اسفنکتروتومی
جراحی اسفنکتروتومی را میتوان روشی موثر برای درمان شقاق دانست. اما این جراحی بر خلاف درمان شقاق با لیزر همراه با عوارض و خطرات بسیاری برای بیمار است. در طی این روش جراحی شکافی عمیق بر روی عضله اسفنکتر زده میشود تا فشار وارده بر روی آن کاهش یابد، زیرا در حالتی که فشار وارده به این عضله زیاد است، امکان بهبودی وجود ندارد.
اکثر افراد پس از طی 6 هفته به بهبودی کامل و بعد از 2 هفته تا حدی بهبودی می یابند که میتوانند به ادامه فعالیت های روزمره خود برسند. معمولاً افراد بعد از این عمل جراحی کاهش درد قابل توجهی را تجربه میکنند.
اسفنکتروتومی بسته
در این روش برشی بر روی عضله اسفنکتر زده شده و از آن برش عضله خارج میشود، قسمتی از آن بسته به میزان شقاق برش داشته شده و جدا می شود. انجام این جراحی ریسک آسیب به مخاط روده به همراه دارد و نیازمند دقت بالایی است.
اسفنکتروتومی باز
در این روش برش جراحی بر روی کانال مقعد زده میشود، و مانند روش قبل جراحی بر روی عضله انجام میشود. در انتهای عمل قسمت انتهایی برش با توجه به شرایط بیمار باز گذاشته و یا بسته میشود.
پذیرش: از شنبه تا چهارشنبه فقط با تعیین وقت قبلی
لطفا از طریق تلفن یا فرم تعیین وقت اینترنتی نسبت به گرفتن وقت اقدام نمائید.
با تشکر.
پاسخگویی همه روزه از ساعت ۹ تا ۲۲ حتی روزهای تعطیل