هموروئیدکتومی چیست و چه خطرات وعوارضی دارد؟

هموروئیدکتومی

هموروئیدکتومی شامل روش های جراحی برای حذف و درمان بیماری هموروئید است، در طی این روش بافت‌های هموروئیدی یا عروق متورم هموروئید از طریق روش‌های مختلفی در بیمارستان و معمولا تحت بیهوشی برداشته می‌شود. عمل جراحی بواسیر معمولا اولین خط درمان این بیماری نیست و زمانی که بیماری شما شدید باشد و علائمی مثل خارش، خونریزی و درد ایجاد کند، باید از روش‌های پزشکی مثل جراحی و لیزر برای از بین بردن این عارضه استفاده کرد. از روش هموروئیدکتومی معمولاً برای هموروئیدهای پیشرفته درجه 3 و 4 که پرولاپس شده، استفاده می‌شود.

همچنین هموروئیدکتومی در صورتی انجام می‌شود که سایر روش‌های درمان هموروئید پاسخگو نباشند.

فیلم عمل هموروئیدکتومی

با مشاهده ویدئو زیر، با نحوه انجام جراحی هموروئیدکتومی بیشتر آشنا خواهید شد.

چه کسی گزینه مناسب برای هموروئیدکتومی است؟

برخی از افراد مبتلا به هموروئید نیازی به هموروئیدکتومی ندارند. هر نوع جراحی با خطرات و عوارض خود عمل و همچنین بیهوشی همراه است. جراحی هموروئیدکتومی هم از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل، پزشک شما احتمالاً ابتدا سایر روش‌های دارویی و درمان بواسیر بدون جراحی را امتحان می‌کند. در نتیجه اگر شرایط زیر .جود داشته باشد، از این روش درمانی استفاده می‌شود:

Most people with hemorrhoids don’t require hemorrhoidectomy. Any type of surgery carries certain risks from the procedure itself, as well as from general anesthesia. For that reason, your doctor will likely recommend other, nonsurgical remedies first:

https://www.healthline.com
  • روش‌های کم تهاجمی مثل دارو و غیره برای شما کارساز نبوده است
  • هموروئید شما شدید است و باعث ناراحتی زیادی می‌شود
  • هموروئید خارجی به دلیل لخته شدن خون، ترومبوزه یا متورم می‌شود
  • شما همزمان هموروئید داخلی و خارجی دارید
  • برای سایر شرایط آنورکتال نیاز به جراحی دارید
  • ملاحظات دیگر عبارتند از سن، سلامت کلی شما و میزان واکنش بدن شما

مراحل جراحی هموروئیدکتومی

هموروئیدکتومی شامل روش‌های متعددی است که در موارد مختلف با تجویز پزشک انجام می‌پذیرد. این عمل در بیمارستان انجام می‌شود و ممکن است نیاز به یک شب بستری داشته باشد.

مطلب مرتبط: دکتر متخصص هموروئید

درمان سریع هموروئید در کلینیک تخصصی

برای تعیین وقت معاینه و درمان سریع هموروئید می‌توانید از طریق شماره زیر با کلینیک تماس بگیرید.

دستورالعمل‌های قبل از عمل به شما توصیه می‌کند چه زمانی غذا را متوقف کنید، که معمولاً 6 تا 8 ساعت قبل از عمل است. شما نمی‌توانید فوراً رانندگی کنید، بنابراین حتماً وسایل حمل و نقل به خانه را ترتیب دهید. شما به بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی همراه با آرامبخش نیاز دارید تا به شما کمک کند تا در طول عمل بخوابید.

هموروئیدکتومی بسته: هنگامی که شما به خواب می روید، جراح برای بررسی دقیق تر هموروئید داخلی، یک اسکوپ را در کانال مقعد قرار می‌دهد. سپس بافت هموروئیدی را با چاقوی جراحی یا لیزر بریده و زخم را با بخیه های قابل جذب می بندند. به این عمل هموروئیدکتومی بسته می گویند.

هموروئیدکتومی باز: این روش مشابه روش بسته است اما این بار برش در سمت چپ زده می شود. در برخی موارد، مانند زمانی که خطر عفونت زیاد است یا ناحیه بسیار بزرگ است، برش جراحی بخیه زده نمی‌شود. به این عمل هموروئیدکتومی باز می گویند.

استاپلر: روش استاپلر برای هموروئیدهای داخلی ترومبوزه شده کاربرد دارد. این درمان درد کمتر و بهبودی سریعتری دارد اما در مقایسه با سایر روش‌ها امکان عود بیشتری دارد.

رابربند: در این روش باند پلاستیکی به دور هموروئید پیچیده می‌شود تا از ورود جریان خون به آن جلوگیری نماید. در نتیجه بافت هموروئیدی خشک شده و بعد از چند روز به کل از بین می‌رود. این روش همراه با درد زیادی است.

اسفنکتروتومی داخلی-جانبی : این روش به معنی باز کردن عضله اسفنکتر است که همراه با هموروئیدکتومی انجام می شود. این روش برای بیماران با فشار بالا در اسفنکتر به منظور کاهش درد پس از عمل بواسیر صورت می‌پذیرد.

روشهای هموروئیدکتومی

خطرات و عوارض هموروئیدکتومی

خطرات این روش درمانی شامل عوارض اولیه این بیماری است. این خطرات به این شرح است:

  • خونریزی از آنال
  • لخته شدن خون در محل زخم جراحی
  • ناتوانی در دفع گاز یا مدفوع
  • عفونت
  • لخته شدن خون در محل زخم جراحی
  • ناتوانی در دفع گاز یا مدفوع
  • عفونت

همان طور که ذکر کردیم این روش همراه با عوارض و خطرات جدی است، همچنین انجام جراحی بواسیر معمولاً با مشکلاتی از جمله درد، خونریزی و … همراه بوده و نیازمند صرف زمان و هزینه های بسیاری است.

از همین روی امروزه روش بهتری جایگزین آن شده و هموروئیدکتومی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر روش عمل بواسیر با لیزر، جایگزین این روش شده است. این روش هیچ یک از عوارض و خطرات جراحی هموروئید مثل درد و خونریزی را نداشته و به صورت سرپایی انجام می‌گیرد. همچنین انجام لیزر روشی قطعی است و امکان عود مجدد هموروئید پس از آن وجود ندارد.

مراقبت بعد از هموروئیدکتومی

بهبودی برای همه متفاوت است، اما باید بتوانید در عرض یک تا دو هفته به فعالیت‌های عادی بازگردید. در حین بهبودی، اقدامات خودمراقبتی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آب کافی بنوشید و هیدراته بمانید
  • طبق دستور پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید
  • روزانه دو یا سه بار حمام آبگرم یا حمام سیتز بگیرید
  • از کمپرس یخ استفاده کنید
  • برای جلوگیری از یبوست و زور زدن از نرم کننده های مدفوع استفاده کنید
  • بخیه‌ها در عرض یک هفته خود به خود جذب می‌شوند. دستورالعمل های پزشک را دنبال کنید و در صورت هرگونه نگرانی با پزشک خود تماس بگیرید.
نام خود را وارد کنید
پر کردن این قیمت اجباری نیست
شماره موبایل خود را وارد کنید
7 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
اسماعیلی

هنگام لیزرهمورپید،آیاپلیپ هم ازبین میرود

...

سلام من15سالمه
6ماهی یبوست داشتم با دارو خوب شدم ولی الان یه چیزی شبیه توپ از مقعدم بیرون زده و درد خیلی، شدید دارم
باید چیکار کنم

ماهان صمدی
Reply to  ...

سلام مراجعه کن به پزشکای طب سنتی ایرانی جوابدهی تضمینی.

حسین

سلام .وقت بخیر من ۲بار جراحی کردم یبار بالیزر یه بارم عمل کتومی انجام دادم تمام مراقبتهای بعد عمل رو انجام دادم ولی اصلا فایده نداشت خیلی اذیت میشم خیلی .نمیدونم چکارکنم